Vasarā asinis nodod mazāk

- 30.Jūnijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Kārtējā vizītē Valmierā vakar Kultūras centrā viesojās Valsts asinsdonoru centra (VADC) izbraukuma brigāde.

Vasarā jau ierasti asinsdonoru aktivitāte ir nesalīdzināmi zemāka par gada aukstākajos mēnešos novēroto. Arī Valmierā cilvēku rindas, kā ziemā redzētas, neveidojās. Pirmo divu stundu laikā asinis nodevuši bija vien ap divdesmit cilvēku. Kā pastāstīja VADC pārstāves, cilvēku kūtrums lielā mērā saistīts ar silto laiku un atvaļinājumiem. Bet asinis slimniekiem nepieciešamas nepārtraukti, tāpēc VADC darbinieki priecājās par katru valmierieti, kurš atrada laiku un cēla vai cita mērķa labā ziedoja savas asinis.

«Tagad gan bija neliela pauzīte, bet parasti divas reizes gadā cenšos atnākt,» stāsta valmieriete Monta. «Mans galvenais aicinājums šurp nākt ir doma kādam palīdzēt. Ja es to varu, kāpēc lai to nedarītu. Pēc asins nodošanas mana pašsajūta nemainās. Lai gan mums Valmierā ir iespēja asinis nodot arī slimnīcā, es parasti cenšos atnākt uz izbraukuma vizītēm. Man patīk tā atmosfēra. Man darbs nav smags, tādēļ brīvdienu asins nodošanas dienā neņemu. Priecājos arī, ka darba vieta par šādu soli piešķir mums vēl papildus brīvdienu.»

Pēc Valmieras VADC sarkanais busiņš piestās šodien Salacgrīvā. Ja nepaspējāt, Valmierā asinis stacionāri var nodot Vidzemes slimnīcā pirmdienās un trešdienās no pl. 8 līdz 12, ierodoties līdz pl. 11. Sīkākas uzziņas pa tel. 64202533.

KOLEKTĪVA INICIATĪVA. Labo darbu sarakstu vakar Valmieras Kultūras centrā, nododot asinis, papildināja Vidzemes Olimpiskā centra kolektīva dāmas — Egita (no kreisās), Sanita un Monta.

Komentāri
Pievienot komentāru