Visnelaimīgākā uzvara

- 17.Jūnijs, 2016
Sports
Laikrakstā

Trešdienas vakarā Vidzemes Olimpiskajā centrā atkal valdīja lielais sports. 2017. gada handbola pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off izšķirošajā spēlē Latvijas izlase tikās ar Baltkrieviju un uzvarēja ar 28:26. Tiesa, šī uzvara latviešiem bija vājš mierinājums, jo divu spēļu summā (52:52) līdz ar vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem čempionātam, kas nākamgad notiks Francijā, kvalificējās baltkrievi.

Uģa Vikštrema vadītie puiši cīņu pret baltkrieviem sāka ar lielu pārliecību un degsmi, skatītāju krietni atbalstīti, viņi šo noskaņojumu saglabāja līdz pat spēles beigām. Arī baltkrieviem atbalsts no tribīnēm nebija mazāks — divi sektori bija pilni ar labi ekipētiem viņu līdzjutējiem. Spēles pirmajā puslaikā rezultāts mainījās pakāpeniski, vien tās beigās, rezultējoties Daiņa Krištopāna lieliskajam sniegumam (pirmajā puslaikā astoņi vārti), Latvija ieguva tik ļoti nepieciešamo trīs vārtu pārsvaru. Baltkrievi gan nekur tālu mūs neatlaida — puslaiks noslēdzās ar 16:14.

Spriedze otrajā puslaikā ar katru minūti tikai pieauga. Vienā brīdī pēc Krištopāna un Ģirta Lilienfelda rezultatīvajiem uzbrukumiem mūsu handbolisti panāca jau 19:15. Viesiem izdevās sadeldēt savu deficītu uz pusi, taču tad divreiz izcēlās Raimonds Trifanovs, atjaunojot Latvijai +4. Baltkrieviem atkal izdevās saasināt cīņu pēc savu līderu precīzajiem metieniem, tomēr neapturamie Krištopāns un Trifanovs panāca 25:21 mača 51. minūtē. Vēl pēdējās minūtes sākumā Latvijai bija vajadzīgais triju vārtu pārsvars, taču kļūda uzbrukumā noveda pie baltkrievu ātrā uzbrukuma, kas tika apturēts tikai ar noteikumu pārkāpumu. Rutenko septiņu metru soda metienu realizēja, bet mūsu pēdējās sekundes uzbrukums netika realizēts. Līdz ar to piedzīvota Latvijas sporta vēsturē viena no visu laiku nelaimīgākajām uzvarām — 28:26. 14 vārtus Latvijas izlases labā guva Krištopāns.

«Pietrūka viena centimetra līdz mūsu sapnim,» pēc spēles intervijā sportacentrs.com teica Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrēms. «Un tas ir īpaši sāpīgi. 25 sekundes līdz spēles beigām puišiem teicu, ka mums bez jelkāda riska ir jāvelk laiks līdz galam. Ja nu gadījumā tiesnesis paceļ roku, tad Dainis met un pārējie ,skrien atpakaļ, lai neļautu ielaist vārtus. Diemžēl tieši šajā izšķirošajā momentā pieļāvām bērnišķīgu kļūdu... tā visvairāk sāp. Viss bija mūsu rokās. Mums pietrūka 25 sekundes lai aizbrauktu uz Pasaules čempionātu Francijā.»

NEAPTURAMAIS DAINIS. Līdz ar Daiņa Krištopāna pūlēm Latvijas handbola izlasei sapnis par Pasaules čempionātu bija dzīvs līdz pat spēles pēdējai minūtei.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru