Sēļu muižas un mūzikas burvībā

- 14.Jūnijs, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Sēļu muižas lielajā zālē kamermūzikas koncertā klausītājus priecēja Valmieras Mūzikas skolas audzēkņi un absolventi. Skolas direktors Aivars Cepītis uzrunā pateicās Inārai Blūmai, Gustava māmiņai Baibai, jaunajiem mūziķiem, viņu vecākiem, draugiem, visiem, kas kuplā skaitā apmeklēja šo koncertu. Muzicēja Ritmas Pētersones un Aivara Cepīša audzēkņi, piedalījās arī Alinas brālis Deniss, kurš klarnetes spēli apgūst pie skolotāja Vladimira Šuvarikova, Jurģa brālis Rūdolfs, kurš tubas spēli apgūst pie skolotāja Sandra Dubova, un skolotājas Elitas Ezermales flautas klases absolvente Luīze Lepiksone.

Jaunie mūziķi atskaņoja Johana Krīgera, Džovanni Batistas Martini, Antona Diabelli, Ludviga van Bēthovena, latviešu komponistu Alfrēda Kalniņa, Arvīda Žilinska, Romualda Kalsona,  Jura Karlsona, Jāņa Porieša, Gundegas Šmites, Kristapa Pētersona oriģinālskaņdarbus un latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī citu komponistu opusus, priekšnesumu bagātināja interesanti teatrālie akcenti. Koncerts izskanēja ģimeniskā labestības un prieka atmosfērā — jauno mūziķu spēli klausījās ne tikai vecāki, bet arī radi un draugi, kopējā gaisotnē lieliski iekļāvās vietējie klausītāji. Sēļu muižas lielās zāles brīnišķīgais iekārtojums, jasmīnu ziedu smarža, galdi ar žilbinoši baltajiem galdautiem iedvesmoja bērnus muzicēt ar prieku un aizrautību. Es priecājos par visiem jaunajiem mūziķiem, kas ar lielu atbildību bija gatavojušies koncertam — katrs dalībnieks spēlēja ieinteresēti un iepazīstināja klausītājus ar burvīgo un noslēpumaino skaņu pasauli.

Koncerta noslēgumā jautri izskanēja kopīgi dziedātā latviešu tautasdziesma. Lielu interesi izraisīja Ināras Blūmas vadītā ekskursija, kuras laikā uzzinājām daudz jauna un interesanta, noslēgumā uz brīdi apstājāmies romantiskajā namiņā uz Mīlestības saliņas.

Paldies Inārai Blūmai par sirsnīgo uzņemšanu, audzēkņu vecākiem par atbalstu, atsaucību un lielisko sadarbību, audzēkņiem — par mērķtiecīgu un labi paveiktu darbu! Lai vienmēr kopā ar jums ir Mūzika!

KONCERTĀ. Muzikālajā uzvedumā piedalās Annija un Sanija Linda (lelles), Anna Tīna (idiofonie instrumenti), Gustavs un Tomass (orķestris).


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru