ViA studentu apvidus prakse

No 16. līdz 25. maijam Naukšēnos integrēto apvidus praksi aizvadīja vairāk nekā 50 Vidzemes Augstskolas Tūrisma virziena 2. kursa studenti divu pasniedzēju vadībā.

Pirmajā dienā pēc iekārtošanās Naukšēnu novada vidusskolas sporta hallē, kas kļuva par pagaidu mājvietu topošajiem tūrisma profesionāļiem, studentus un pasniedzējus uzrunāja vidusskolas saimniecības vadītājs Andrejs Rullis, Naukšēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Zuments, kā arī Naukšēnu Cilvēkmuzeja pārstāves Diāna Glušonoka un Una Blaumane. Jau pirmajā dienā studentiem bija iespēja doties nelielā ekskursijā, iepazīstot ievērības cienīgas piesaistes, uzņēmumus un cilvēkus Naukšēnos. Ekskursijas laikā tika apmeklēts Cilvēkmuzejs, vīna darītava, eļļas spiestuve, siernīca, muiža un citas vietas.

Studentu prakses ikdiena bija saplānota tā, lai tiktu sasniegts mērķis un būtu izpildīti plānotie uzdevumi. Katras dienas rīts sākās ar studentu darbošanos dažādos tūrisma objektos Naukšēnos un tuvākajā apkārtnē, labiekārtojot un uzlabojot tūrisma piesaistes un atpūtas vietas. Cilvēkmuzejā tika veidoti nosaukumi tur esošajiem eksponātiem, pētīta apkārtējās vides dabas daudzveidība un izveidota garšaugu dobīte ar akmens taciņām, kā arī nokrāsotas trepītes, soliņi un aka parkā pie muzeja. Tāpat tika pabeigta Doktorāta taka. Studenti marķēja Jēču dabas izziņas taku visā tās garumā (10 kilometri), atjaunojot iepriekšējās norādes un papildinot ar jaunām, kur tas bija nepieciešams. Viena no mākslinieciskākajām dvēselēm lielajā studentu grupā izveidoja arī pastkarti par Jēču taku, to turpmāk varēs arī nosūtīt.

STUDENTI Daiņa Ozola vadībā Akmens izziņas takās Ķoņu kalnā darbojas ar iežiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru