Jaunieši vienojas Holi krāsu dejā

- 21.Aprīlis, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Jau otro gadu Valmieras Jaunatnes centrs «Vinda» rīko ikpavasara krāšņo pasākumu jauniešiem «Holi krāsu deja», kura laikā dziesmas pavadībā dalībnieki, tērpušies baltos apģērbos, apmētā cits citu ar krāsainiem pulveriem.

Zināms, ka šī tradīcija visā pasaulē ieviesusies no Indijas, kur katru gadu hinduisti plašos mērogos šādi svin pavasara atnākšanu. Ārpus Indijas robežām arvien lielāku popularitāti gūst Holi skrējieni. Latvijā centrālais pasākums ik gadu ir Holi krāsu festivāls Rīgā. Sagaidāms, ka arī šogad tajā piedalīsies vairāki tūkstoši cilvēku.

Kā pastāstīja «Vindas» metodiķe Linda Riba, Valmierā šis pasākums rīkots ar domu to sasaistīt ar pilsētā notiekošajām Mākslas dienām. Aprīļa sākums skolu jauniešiem iezīmē arī drīzu vasaras tuvošanos, arī no šī aspekta šis notikums ar katru gadu iegūst arvien lielāku popularitāti. Šogad krāsu dejā vienojās ap 150 dejotāju. Pasākumā piedalījās arī Alūksnes jaunieši, kuri aizgūto ideju centīsies realizēt arī savā pusē šī gada jūlijā.

Īpaša loma šajā pasākumā ir arī sociālajiem tīkliem. Krāsu dejas brīdī daudzi dalībnieki centās iegūt pēc iespējas izteiksmīgākus pašiņus, kurus pēcāk caur mirkļbirku #holivalmiera izplatīja populārākajās jauniešu tusēšanās vietnēs, tā parādot krāšņumu citiem un skatot pārējo prieka brīžus.

KRĀSAS PA GAISU! Valmieras Jaunatnes centra «Vinda» pērn izlolotais pasākums «Holi krāsu deja» arī šogad otrdienas pēcpusdienā pulcēja krietnu pulku Valmieras jauniešu, kuri, spītējot lietum, kaut uz mirkli izkrāsoja pavasari košāku.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru