Ārvalstu prakse — liels solis ceļā uz profesiju

- 15.Aprīlis, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Pēc veiksmīgi aizvadītas mācību prakses Slovākijā Valmieras tehnikuma audzēknēm ir piešķirts Europass mobilitātes apliecinājums.

Jaunietes pieņēma izaicinājumu piedalīties Erasmus+ mobilitātes projektā «Prakse — Tavs ceļš uz profesiju» un doties uz ārzemēm, lai iegūtu starptautisku darba pieredzi, strādājot Slovākijas viesnīcās.

Viesnīcu pakalpojumu programmas audzēknes Liene Andra Livdāne, Līga Vējkrīgere, Marija Smirnova un Madara Obermane aizvadīja sešas nedēļas praksē Slovākijas uzņēmumos Hotel RYSY un Hotel Plejsy. Tur, Augsto Tatru reģionā, jaunietes guva nenovērtējamu pieredzi darbā ar ārvalstu klientiem — galvenokārt ziemas sporta veidu cienītajiem, kas kalnaino apvidu apmeklējuši, slēpošanas trašu vilināti.

Kā galveno ieguvumu, kādēļ citiem jauniešiem ieteiktu doties praksē uz ārzemēm, meitenes norāda iegūto pieredzi un patstāvību. «Strādājot viesnīcā, ikdienā satikām ļoti daudz dažādu cilvēku. Viesiem ir atšķirīgas vēlmes un prasības. Esam iemācījušās vieglāk pielāgoties klientam un reaģēt uz negaidītu situācijas maiņu,» norāda Marija.

Kalnu viesnīcās klientu skaitu tieši ietekmē laika apstākļi, tādēļ darba daudzums ikdienā tur ir mainīgs. Liene atceras dienas, kad no rīta viesnīcā bija jāapkalpo 130 viesi, bet pa dienu sāka līt, tādēļ vakarā viesnīcā palika vairs tikai pāris nakšņotāju. Jo mazāk sniega slēpošanas trasēs, jo mazāk viesu viesnīcās.

JAUNA PIEREDZE. Liene Andra Livdāne (no kreisās), Līga Vējkrīgere un Marija Smirnova par praksi Slovākijā ir gandarītas.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru