Vidzemes sporta asociācijas pieteikums uz vērtīgu sezonu

8.Aprīlis, 2016
Sports
Laikrakstā

Ātrā, spēcīgā un neprognozējamā, līdz ar to bīstamā ūdenī noslēgušās šīgada pirmās airēšanas slaloma sacensības Baltijas valstīs — 2016. gada Baltijas Kauss airēšanas slalomā. Cīņā tehniski sarežģītajā un fiziski smagajā trasē aiz iespaidīgā Jagalas ūdenskrituma (Igaunija) devās četri Vidzemes sporta asociācijas atlēti un mājās pārveda 1. vietu, divas 2. vietas un 6. vietu.

Svētdiena, 3. aprīlis, šogad ar pirmajām sacensībām un pirmo triumfu paliks atmiņā Kasparam Pakeram, Vidzemes sporta asociācijas K1 laivu klases vīriešiem atlētam un trenerim. Vēl spilgtāk šo notikumu atcerēsies viņa audzēknis Krišs Meļņikonis. Viņš pirmo reizi savā airēšanas slalomista karjerā ierindojās uzreiz aiz uzvarētāja, turklāt ne jau jauniešu, bet absolūtajā konkurencē. Jagalu ilgi neaizmirsīs arī 2015. gada Latvijas čempions Toms Karlivāns, tiesa, ar gluži pretējām emocijām. Viņam sarūgtinājums par tikai 6. rezultātu, kas vainagojās 50:50 ar nelielu pārgalvību uzņemtajā ātrumā un ieņemtajā virzienā un neveiksmi, laivas griezienā aizķerot akmeni tieši trases grūtākajos vārtos. Tomam Karlivānam tika prognozēta vieta pirmajā divniekā, bet pieļautā kļūda bija nesavienojama pat ar 3. vietu, kuras godalga palika turpat — igauņa Tarmo Peikera kontā.

Parādot pieaugušajiem līdzvērtīgu sniegumu, tādējādi iepriecinot un saņemot atzinību, līdz uzvarai nedaudz pietrūka Vidzemes sporta asociācijas junioram Emīlam Putniņam. C1 laivu klasē vīriešiem viņš piekāpās Krišam Ozolam (Burtnieks sportam un kultūrai), bet bija pārāks par Argo Raudsalu no Igaunijas. Emīlam Putniņam noteikti atmiņā paliks tas, ka C1 laivu klasē vīriešiem viņš pirmo reizi gandrīz triumfēja nopietnā ūdenī ārpus Latvijas.

Baltijas airēšanas slaloma sacensību sezona turpināsies ar Latvijas Kausa 1. un 2. posmu 9. un 10. aprīlī Valmierā un Viļņas čempionātu un Lietuvas čempionātu 16. un 17. aprīlī.

VSA ČETROTNE. No kreisās: Krišs Meļņikonis, Toms Karlivāns, Kaspars Pakers un Emīls Putniņš. Stefana Romanosa foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru