Ekselences balva — rūjienietei Lindai Čākurei

- 23.Februāris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Latvijas Universitātes Mazajā aulā pasniegtas konkursa, ko organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs un LU Fonds,  Ekselences balvas. Konkurss notika piekto gadu, un šogad matemātikā balvu saņēma Rūjienas vidusskolas skolotāja Linda Čākure.

Ekselences balva ir augsta atzinība progresīvākajiem, skolēnu, kolēģu un skolas vadības novērtētajiem fizikas, ķīmijas, bioloģijas un matemātikas skolotājiem. Šī gada konkursam tika izvirzīts 101 pedagogs, tā finālā no 65 pretendentiem atklātās stundas Mārupes vidusskolā vadīja 19 izcili sava priekšmeta pasniedzēji. Katrā priekšmetā par balvu sacentās pieci pretendenti, spilgtākais no viņiem katrā priekšmetā saņēma mecenātu balvu 1400 eiro apmērā.

Nosakot Ekselences balvas ieguvējus, galvenais un vienīgais kritērijs žūrijas vērtējumā ir klātienē novadīta stunda, šogad — 8. un 9. klasēs, kuru vērtē paši skolēni, LU un Valsts izglītības satura centra pārstāvji, balvas mecenāti. Iepriekšējie nopelni, skolēnu iegūtie uzvaras punkti olimpiādēs, konkursos un eksāmenos, skaisti pārskati netiek ņemti vērā. Visu izšķir reāls darbs klasē, pie tam ar citas skolas skolēniem, stundā izmantojot radošas metodes, modernās tehnoloģijas, ieskaitot planšetes, u.c. progresīvus paņēmienus. Galvenais ir «spēja saprotami izskaidrot sarežģīto un ieinteresēt skolēnus mācīties eksaktos mācību priekšmetus, ko ne katrs skolotājs spēj. Bet tos, kuri to spēj, pamana un novērtē,» uzsver žūrijas loceklis Kārlis Miksons.

Finālistos bija arī Mazsalacas vidusskolas fizikas un matemātikas skolotāja Vita Rusmane (vadīja stundu matemātikā). Abas mūsu Ekselences balvas pretendentes kārtējo reizi apliecināja, ka arī novados strādā ne mazāk talantīgi un radoši pedagogi kā ģimnāzijās un lielajās pilsētu vidusskolās.

Ekselences balvas 2015 finālistu vidū bija arī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Guna Taube.

LINDA ČĀKURE (otrā no labās) kopā ar kolēģēm no Aizkraukles novada ģimnāzijas, Priekules vidusskolas un Talsu Valsts ģimnāzijas ir Ekselences balvas 2016 ieguvēja. Renāra Derringa foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru