Orķestra Cēsis jubilejas koncerts

- 23.Februāris, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Sestdienas pēcpusdienā Vidzemes koncertzālē Cēsis ikviens cēsnieks un pilsētas viesis tiek aicināts uz muzikāli izklaidējošu vakara programmu, ko sagatavojis pūtēju orķestris Cēsis kopā ar draugiem, sagaidot savu 5 gadu jubileju.

Cēsīs pūtēju orķestra muzicēšanas pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados, kopš sešdesmitajiem ar Jāni Grasi pie diriģenta pults orķestris allaž bijis Latvijas labāko vidū, līdz pat deviņdesmito gadu pārmaiņu laikam, kad kolektīva darbība tika pārtraukta.

Pūtēju orķestra muzicēšanas tradīcijas Cēsīs atdzima 2010. gadā līdz ar jaunizveidoto kolektīvu diriģenta Andra Riekstiņa vadībā.

Šogad tiks atzīmēti pieci radošā darba gadi no jauna atdzimušajam kolektīvam, kas apvieno aizrautīgākos Cēsu un tuvākās apkārtnes mūziķus. Orķestra diriģenti Jānis Puriņš un Tālivaldis Narvils.

Jubilejas koncerts tiek gatavots ar daudzveidīgu un interesantu programmu, iekļaujot gan latviešu, gan ārzemju komponistu mūziku un populāras melodijas. Koncertā uzstāsies mūsu orķestra soliste Līna Krafte (alta saksofons), Cēsu kultūras un tūrisma centra popgrupa Hey Inas Aizgales vadībā un Priekuļu pagasta kultūras nama jauniešu deju kolektīvs Zelta Virpulis, vadītājs Uldis Blīgzna.

Vakara vadīšana, rūpējoties par pozitīvu noskaņu ar jokiem un gaumīgu humoru, uzticēta mums labi pazīstamajiem Jānim Gabrānam un Jurim Krūzem.

Koncerta īpašie viesi — bijušie  diriģenti Jānis Grasis un Andris Riekstiņš.

ORĶESTRIS CĒSIS Jāņa Puriņa vadībā muzicē pērnā gada Latvijas pūtēju orķestru skatē. Foto no Māra Buholca (1. trombons) arhīva

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru