Augstskolas Ceļa maize

16.Februāris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Sestdien Valmieras Kultūras centrā Vidzemes Augstskolas Ziemas izlaiduma svētkos  absolventu pulkam pievienojās 53 nozares profesionāļi. Par tradīciju kļuvušais Ceļa maizes pasākums pulcēja absolventus, augstskolas vadību un docētājus, skanēja sirsnīgi atvadu vārdi un laba vēlējumi neformālā gaisotnē.

Šī gada ViA Ziemas izlaiduma tēma bija «Debess spīdekļi». Pasākumu caurvija galaktiku, zvaigznāju un debess spīdekļu tematika, kas tika radīta ar tehnoloģiju un dekorācijas elementu iesaisti. Pirmo reizi absolventi Ceļa maizē vienojās kopīgā mandalas krāsošanā, dāvinot to kā piemiņas dāvanu augstskolai. Izlaiduma svinīgajā daļā absolventus un viesus sveica rektors Gatis Krūmiņš un Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums.

Ziemas izlaidumā ViA absolvēja nozares profesionāļi, kas ieguvuši konkurētspējīgu augstāko izglītību — akadēmiskās zināšanas un praktiskās iemaņas bakalaura un maģistra līmenī. Tādējādi darba tirgu Vidzemes reģionā un Latvijas mērogā papildina speciālisti no tādiem studiju virzieniem kā Biznesa vadība, Tūrisms un atpūta un Informācijas tehnoloģijas. Visplašāk pārstāvētais studiju virziens absolventu vidū ir Tūrisms un atpūta, tā studiju programmas absolvēja 28 studenti. Ziemas izlaidumā diplomus saņēma arī pirmie pieci Starptautiskās tūrisma pasākumu vadības (ITEM) studiju programmas absolventi, tajā skaitā arī viena studente no Lietuvas un viena no Igaunijas. ITEM programmas absolventi ieguva kopīgu divu valstu universitāšu — Vidzemes Augstskolas un Klaipēdas Universitātes — izdotu maģistra grādu.

Vidzemes Augstskolas absolventu vidū īpaši tika cildināti pieci absolventi, kas saņēmuši diplomu ar kvalifikāciju «Par izcilību»: Edmunds Jansons, Ieva Kalve, Mārcis Puriņš, Anna Šarova un Viktorija Jonušaite.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru