Vidzemnieki plāno, jautā, skaidro, kritizē

16.Decembris, 2015
Laikrakstā

Viņpiektdien Valmierā viesnīcas Wolmar konferenču zālē notika tradicionālais Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras gada noslēguma pasākums.

INTERESANTI. Kopā ar pārējiem pasākuma viesiem arī mājasmāte Liāna Dance (priekšplānā no kreisās) no SIA Hotel Wolmar. Gunta Vīksnas foto

Bija gan ciemiņi no Latvijas Bankas un Saeimas, gan arī visai plašā spektrā reģiona uzņēmēji, vairāku pašvaldību vadītāji, Vidzemes plānošanas reģiona galveno vīru Hardiju Ventu ieskaitot. Uzņēmējus, jo LTRK tomēr ir vadošā biznesa veicēju organizācija valstī, kas šogad vien Latvijā piesaistījusi 401 jaunu biedru, pārstāvēja arī vairāki reģiona biznesa smagsvari, piemēram, Latvijā lielākā mēbeļu ražošanas uzņēmuma Avoti SWF vadītājs Uldis Lūsiņš, SIA Valpro valdes priekšsēdis Aivars Flemings, akciju sabiedrības Brīvais vilnis izpilddirektors Māris Trankalis. Pašvaldību kanti turēja Valmieras mērs Jānis Baiks, Gulbenes novada domes priekšsēdis Andris Apenītis un Alūksnes novada domes priekšsēdis Arturs Dukulis. Saeimas deputātus pārstāvēja trīs politiskie spēki — no pozīcijā esošā Vienotības bloka un no opozīcijas partijām No sirds Latvijai un Latvijas Reģionu apvienība. Jāteic, ka pasākums, kurā bija gan LTRK Vidzemes reģionālās nodaļas vadītāja Jura Sleņģa uzruna, gan informatīvā daļa ar Latvijas Bankas pārstāvja Ulda Rutkastes prezentāciju par Latvijas ekonomikas pašreizējo situāciju un nākotnes perspektīvām, gan diskusiju un viedokļu sadaļa, kurā kā zivis ūdenī jutās dažādās jomās labi informētais moderators uzņēmējs (akciju sabiedrības Brīvais vilnis valdes priekšsēdis) Arnolds Babris, noteikti izdevās. Katrā ziņā tā bija vēl viena lieliska iespēja apmainīties ar informāciju par situāciju Latvijā, kur no vienas puses nemitīgi tiek uzsvērtas rūpes par uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi un vēlmi to vēl vairāk uzlabot, bet no otras puses — par to liecina burtiski kliedzoši fakti, kas izskanēja no klātesošo vidus, par ierēdņu patvaļu, bezdarbību un bezjēdzīgu valsts naudas tērēšanu, aizsedzoties ar atbilstošu likumdošanu, — nemitīgi tiek gudrots, kur un kā vēl varētu noslaukt tos godprātīgos uzņēmējus, kuri cenšas strādāt ekonomikas baltajā zonā, pildot valsts budžeta ieņēmumu daļu ar saviem nodokļiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru