Šokolāde garšo Latvijā un pasaulē

8.Decembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Uzņēmēja, šokolādes ražotnes RChocolate īpašniece Raisa Jablonska saņēmusi apbalvojumu «Beverīnas lepnums».

ŠOKOLĀDES DARBNĪCĀ top trifeles ar dažādu pildījumu. Meistare Raisa Jablonska priecājas, ka konfektes, kas tā garšo pašai, iegaršojušās un to augstā kvalitāte novērtēta plašā pircēju lokā. Jāņa Līgata foto

«Tas man bija liels pārsteigums, ka galvenā balva ir man. Reizē gan priecājos, ka Trikātas vārds ir atpazīts, ka daudzi tagad zina arī to, ka Trikātā ražo šokolādi,» tā RAISA JABLONSKA, kura uzņēmumu izveidoja 2013. gadā, un šajā laikā sekmējusies tā attīstība. Raisas gatavotās trifeles, šokolādes kraukšķus bauda ne tikai Latvijā, bet arī Holandē. Iesākumā viņa domājusi: redzēs, kā būs!, bet pašlaik zina: ne tikai izklausās, bet mums tiešām iet labi!«Dzīvoju pēc principa: ja kaut ko gribu, tad vajag to izmēģināt, jo pēc tam sev nevarēšu piedot, ka varēju, bet neizdarīju. Varbūt ir arī cita pieredze, kad esmu kļūdījusies, bet šis ir labākais darbs, kas man bijis! Pati visu varu plānot, un nav neviena, ko vainot. Ja ir kļūdas, tad tās ir manējās, no tām mācos. Neviens nevar neko pārmest, viss ir paša rokās un nav ierobežojumu — izpaudies, kā gribi. Dari, pārveido,» sprieda Raisa, kura ne tikai saimnieko šokolādes darbnīcā, bet arī katram no mums uz mirkli ļauj kļūt par īstu šokolādes meistaru. «Piedāvāju īstas meistarklases! Cilvēkiem, kas atbrauc, es piedāvāju pagatavot īstu šokolādi. Stāstu, kā pareizi sagatavot, lai šokolāde būtu trausla, garšīga, glīta. Man ir taujājuši: vai nebaidos, ka iemācīsies un būs konkurence? Tā īsti ne. Jo šokolādes gatavošana ir ļoti smags, sarežģīts darbs, un, ja kāds uzņemsies, tad lai viņam veicas! Pati saku: daru foršāko darbu pasaulē, bet, ja tas jāveic katru dienu, tad nākas atzīt, ka viegli nav. Fiziski reizēm ir tāds izsīkums, bet morāli esmu gandarīta, darbnīcā mani pārņem tikai pozitīvas emocijas, un viss var atkal notikt,» stāstīja Raisa un neslēpa, ka meistarklases ir regulāri apmeklētas. Labprāt uz šokolādes darbnīcu, lai izveidotu šokolādes sirdis, brauc arī kāzinieki.«Par Trikātu, šokolādi un manu darbnīcu ir aizgājusi mutvārdu reklāma, tāds bezvadu telefons,» smejas Raisa, stāstot, ka plaši nereklamējas, bet klientu netrūkst un šokolādes baudītāju arī ne. Vietējie šokolādi pērk turpat Trikātā pie darbnīcas atvērtajā veikaliņā. Trikātas šokolāde ir novērtēta arī Top tīkla veikalos, joprojām Raisas trifeles var uzmeklēt Beverīnas amatnieku tirgotavā Valmierā un virknē dāvanu un ziedu veikaliņu.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru