Apbalvos Goda un Gada valmieriešus 2015

6.Novembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras domes sēdē lemts par pilsētas apbalvojumu piešķiršanu.

Šogad apbalvojumu Goda valmierietis 2015 saņems bijušais Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors un bijušais pilsētas domes deputāts Jānis Zemļickis par ilggadēju, uzticamu un nesavtīgu darbu Valmieras Valsts ģimnāzijas (direktora pienākumus pildīja no 1990. līdz 2015. gadam) un Valmieras labā. Kā rakstīts pieteikumā, Jānis Zemļickis, pēc profesijas ģeogrāfijas skolotājs, varējis ar savu neatlaidību un spēju pārliecināt aizraut ne vien skolas kolektīvu un audzēkņus un viņu vecākus, bet arī pacelt vispārējās izglītības kvalitātes latiņu Valmierā ļoti augstā līmenī, izveidojot vienu no prestižākajām mācību iestādēm Vidzemē. Ņemot vērā skolas panākumus mācību un audzināšanas darbā, kur liels nopelns ir tieši J. Zemļickim, 1996. gadā mācību iestādei piešķirts ģimnāzijas nosaukums, bet 2004. gadā ar Ministru kabineta rīkojumu piešķirts Valsts ģimnāzijas statuss. Apbalvojumu Goda valmierietis 2015 saņems arī Laimonis Putniņš, SIA VALPRO aprīkojuma konstruktors, par mūža darbu, kas veltīts savai pirmajai un vienīgajai darbavietai — Valmieras lielākajam un starptautiski atzītajam metālapstrādes uzņēmumam. Pieteicējs raksta: «Apbalvojums Goda valmierietis 2015 jāpiešķir par ieguldījumu uzņēmuma darbībā, attīstībā un starptautiskās konkurētspējas palielināšanā.» Tāpat apbalvojumu Goda valmierietis 2015 piešķirs Jurim Kubuliņam, bijušajam rajona policijas pārvaldes priekšniekam, par nesavtīgu, pašaizliedzīgu un atbildīgu darbu policijas pārvaldē no 1974. līdz 2003. gadam, veicinot Valmieras iedzīvotāju drošību. Par darba rezultātiem J. Kubuliņš vairākkārt saņēmis Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas apbalvojumus. Par ieguldījumu noziedzīgu nodarījumu atklāšanā 1997. gadā apbalvots ar augstāko Latvijas valsts apbalvojumu — piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Apbalvojums Gada valmierietis 2015 piešķirts Valmieras Drāmas teātra aktrisei Dacei Everss par profesionālu un radošu darbu teātrī, veicinot tā profesionālo izaugsmi un atpazīstamību ne tikai Vidzemē un Latvijā, bet arī Skandināvijā, Krievijā un citās valstīs, filmējoties starptautiskās kinofilmās. Apbalvojumu saņems arī Argods Miglāvs, Valmieras Kultūras centra politiski represēto vīru kora Baltie bērzi dalībnieks, par pacietīgu, mērķtiecīgu un rūpīgu darbu, vācot un apkopojot materiālus par vīru kori Baltie bērzi, kam pateicoties tapusi dokumentālā filma, kuras pirmizrādi valmierieši 12. novembrī pl. 19 varēs redzēt Valmieras Kultūras centrā. Kā A. Miglāvu raksturo pieteicējs: «Kaligrāfiskā rokrakstā sarakstītas grāmatas, savāktas fotogrāfijas, avīžraksti un visam pāri arī paša pārdzīvotais Sibīrijā, kas neļauj nokārt degunu, bet tieši pretēji — iedvesmo citus cilvēkus būt lepniem un mīlēt savu zemi!» Šogad apbalvojums Gada valmierietis 2015 tiks piešķirts Vidzemes slimnīcas ārstei infektoloģei Anitai Grabei par ilggadēju, pašaizliedzīgu darbu, neatlaidību un atsaucību, strādājot slimnīcas Infekcijas slimību nodaļā, kā arī par bērnu ārsti un joprojām turpinot darbu kā dežūrārstei. Tāpat apbalvojumu saņems diriģente un mūzikas pedagoģe Irēna Zelča par Valmieras Mūzikas skolas kora klases dibināšanu, kas veiksmīgi darbojas jau 27 gadus. Irēnas Zelčas vadītais 5. — 9. klašu meiteņu koris SolLaRe XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkos ieguva 92,78 punktus, Zelta diplomu, kā arī 2. vietu savā grupā. Šo apbalvojumu piešķirs arī Valmieras futbola kluba trenerim Gatim Ērglim par jauniešu iedrošināšanu sportiskām aktivitātēm, kā arī par atbalsta un motivācijas sniegšanu jauniešiem, izvēloties aktīvas un veselīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Apbalvojumu Pateicība šogad saņems Jaunatnes centra Vinda pulciņa Ziķeru darbnīca vadītāja Dzirkstīte Stūraine par aizrautīgu darbu ar 5 —11 gadus veciem bērniem, izglītojot un ieinteresējot viņus pasaules izzināšanā;  arhitekts Andris Skalītis par nozīmīgu devumu pilsētas plānošanā un būvniecībā, zināšanu un pieredzes veltīšanu valmieriešu dzīves vides uzlabošanā, Valmieras Sv. Sīmaņa draudzes mācītājs Arnis Bušs par ieguldīto darbu Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas simbola — gaiļa — atjaunošanas darbu vadīšanā. Pateicību saņems friziermeistare Spodra Lemese par nesavtīgu darbu un ieguldījumu daudzu Valmierā zināmu un iecienītu friziermeistaru izaugsmē, žurnālists Guntis Vīksna par ieguldījumu valmieriešu informēšanā un pilsētas aktualitāšu atspoguļošanā, ilgus gadus  strādājot par žurnālistu laikrakstā Liesma, kā arī biedrības Valmieras pilsētas pensionārs biedre Vallija Birzgale par brīvprātīgo darbu biedrībā, organizējot un vadot pasākumus, īstenojot projektus, kā arī vadot deju kopu Atvasara. Tāpat apbalvojumu Pateicība piešķirs Valmieras Viestura vidusskolas muzeja vadītājam Mārim Lapsiņam par grāmatas «Sprīdītis Laimīgajā zemē» izveidošanu, kurā pastāstīts par skolēnu teātra 50 darba gadiem un kas ir veltījums skolēnu teātra Sprīdītis dibinātājam, skolotājam un režisoram Zigurdam Ķesterim, atzīmējot viņa 80 gadu jubileju.

Visi apbalvojumu saņēmēji tiks sveikti Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītā svinīgā sarīkojumā 18. novembrī pl. 17 Valmieras Kultūras centrā. Koncertā uzstāsies Valmieras Kultūras centra un Vidzemes Augstskolas jauniešu koris Skan, Valmieras Mūzikas skolas 5. — 9. klašu meiteņu koris SolLaRe un grupa Lata Donga. Ieeja bez maksas. Pasākuma laikā Goda un Gada valmieriešiem tiks pasniegts pašvaldības atzinības raksts un īpaša piemiņas nozīmīte — Valmieras sudraba pakavs, kurā iegravēts apbalvojuma saņēmēja vārds un uzvārds.

Laikā no 3. augusta līdz 30. septembrim iedzīvotāji tika aicināti izvirzīt kandidātus apbalvojumu saņemšanai, lai pateiktos cilvēkiem, kuri veicinājuši Valmieras attīstību, izaugsmi, atpazīstamību un cilvēku labklājību. Atbilstoši pašvaldības nolikumam Par Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumiem visus kandidātus izvērtē un apbalvojumu ieguvējus apstiprina dome.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru