Izjust spēlētprieku un priecēt skatītājus

- 4.Novembris, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Oktobra vidū Valmieras Viestura vidusskolā notika skolēnu teātra «Sprīdītis» 11.c klases veidotā jauniestudējuma «Smaragda pilsētas burvis» pirmizrāde.

Izrādes centrā ir meitene Ella, kurai naktī atdzīvojas lasītās grāmatas tēli. Viņa iejūtas pasakā un tiek aiznesta no Burkānciema Burvju zemē, kas pilna ar labām un ļaunām burvēm, runājošiem zvēriem, maģiskiem priekšmetiem un lidojošiem pērtiķiem. Viņas vienīgā cerība ir Smaragda pilsētas burvis, kurš var palīdzēt atgriezties mājās pie vecākiem. Dodoties pie šī burvja, viņa satiek Putnubiedēkli, kurš alkst smadzeņu, arī Dzelzs malkas cirtēju, kurš vēlas mīlošu sirdi, un Gļēvo lauvu, kurš sapņo par drosmi. Smaragda pilsētas burvis Gudvins, pirms ir gatavs izpildīt viņu vēlmes, lūdz nogalināt ļauno raganu. Gudvins parādās dažādos tēlos, viņš ir neredzams, un ceļabiedri dzird tikai burvja pērkondimdošo balsi. Nejauši atklājas, ka viņš nav nekāds burvis, bet parasts burvju mākslinieks. Tomēr četri draugi burvim ļoti tic. Viņš Putnubiedēkļa salmu smadzenēm piejauc klāt kniepadatas, lai tas kļūtu gudrs. Dzelzs malkas cirtējam viņš iedod sirdi, bet lauvam — iedzert drosmi. Arī Ella laimīgi atgriežas mājās.

DRAUDZĪBĀ SPĒKS. Ar Ellu (Esteri Graumani) vienmēr kopā viņas uzticamie ceļabiedri — no kreisās: suņuki Totiņš (Vita Netle) un Otiņš (Evita Zelča). Kalvja Zaļaiskalna foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru