Labākā skola un cilvēki!

13.Oktobris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Šodien aprit tieši četri gadi, kopš viņa ir Rencēnu pamatskolas direktore.  DINA OLIŅA savulaik par jauno izaicinājumu izšķīrusies pusstundas laikā. Burtniekam par savu skolu — savulaik pabeigto un tagad vadīto — stāstot, lūdz uzsvērt, ka viņai esot paši labākie kolēģi — i skolotāji, i tehniskais personāls. Tā ir Dinas skola, viņai pedagoga stāžs jau apaļi 30 gadi. Vienojamies, ka sarunā abi būsim uz tu.

LABA VIETA! Dina Oliņa skolas pagalmā ar vietējā kalēja Jurģa Sīmansona meistarstiķa palīdzību aprīkotā ugunskura vietā, kur siltā laikā notiek lielāki vai mazāki pasākumi ar desiņu cepšanu un, ja vajag, pat zupas vārīšanu. Gunta Vīksnas foto

Ne jau Burtnieka vizītei par godu šāda visas skolas foto sesija šorīt... Kāds iemesls?Nākamgad pavasarī mums būs liels salidojums par godu skolas ēkas 80 gadu jubilejai. Aicināsim visus absolventus un bijušos pedagogus uz mirkli atkal atgriezties savā skolā. Pagājušajā reizē bija atbraukuši arī no Anglijas, Īrijas, pat no Ķīnas bija. Ir taču tik jauki satikt bijušos klases biedrus!Rencēnu pamatskola šodien — kas tas ir par veidojumu, no direktores skatu punkta ņemot?Pašlaik mums ir 87 skolēni, šajā mācību gadā esam Burtnieku novadā lielākā skola. Esam priecīgi par vēl 4 iesniegumiem, no 2. novembra skolā mācīsies jau 91 audzēknis. Pamatdarbā strādā 15 skolotāji, arī apmēram 10 tehniskie darbinieki. Nākamgad aizies mūsu lielākā klase — 14 devītie. Šogad mums 11 pirmklasnieki, bet nākamais gads tik cerīgs neizskatās. Vai oktobris, kurā katru gadu arī Skolotāju diena, mēdz būt īpašs?Jā! Arī šogad devītie jau tradicionāli novadīja pirmās divas stundas, tad skolotāji tika aicināti zālē. Bija ieteikums skolotājām — ierasties ar divām astītēm, kā jau skolas gados ierasts. Tā arī darījām. Bija dažādi pārbaudījumi:  vajadzēja atpazīt augus, dzīvniekus, sēnes... Malači devītie! Arī tāpēc, ka turpina iesākto tradīciju, jo pēdējos gados mums ļoti veiksmīgi strādā skolēnu paš-pārvalde. Mūsu galvenais zelta gabaliņš Artis Krists Mednis gan tagad jau mācās Viesturskolā, bet viņa sākto lieliski turpina Maija Skrača.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru