Nest sauli sirdī, darbu rokās

- 29.Septembris, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Šonedēļ nozīmīgu jubileju atzīmē ilggadējs pedagogs, izglītības iestāžu vadītājs, trešās atmodas līderis Valmieras pusē — IVARS BRIEDIS. Mūsu sveiciena virsrakstā viņa paša izvēlēts dzīves vadmotīvs. Pēc 26 augsti novērtētiem direktora darba gadiem Valmieras Viestura vidusskolā 2010. gada vasarā viņš atstāja skolas vēsturei pārdomas par sava darba gadiem. Ielūkosimies Ivara Brieža dažās atmiņās un atziņās!

DIVI DIREKTORI. Ivaru Briedi 11. absolventu salidojumā 2015. gada 23. maijā sveic tagadējais Viesturskolas direktors Uldis Jansons. Skolas arhīva foto

«Mans paraugs bija mans vēstures skolotājs un Valmieras 11 varoņu komjauniešu vidusskolas direktors Pēteris Kampars. Es izjutu, kā viņš runāja ar skolēniem, kā strādāja ar jaunatni. Runāja stingrā, noteiktā, bet ne paceltā vai dusmīgā balsī, vienmēr bija korekts. Arī es centos to ievērot savā darbā ar skolēniem. Kad gāju pa skolu, es pirmais pasveicināju skolotājus un skolēnus. To mācīja mana skolotāja Milda Kalniņa, sakot — ja sveicināsi, nekādu problēmu nebūs. Daudz esmu mācījies no Viesturskolas direktores Veras Kupčas. Es izjutu lielu atbalstu, uzsākot direktora darbu. Viņa tad teica: «Ivar, strādā, es nejaukšos, bet, ja vajag padomu, nāc jebkurā brīdī!» Es pateicībā Veriņu vienmēr dēvēju par Balto Māti. Mana tradīcija, strādājot skolā, bija — ja esi kabinetā, tad durvis ir atvērtas ikvienam — skolotājiem, vecākiem, skolēniem. Tā es izjutu skolas ikdienas ritmu. Durvis bija aizvērtas tikai tad, ja tika risinātas kādas sarunas. Direktora darbs nav viegls. Pieredzes sākumā nebija. Mans princips bija, ka visi jautājumi risināmi mierīgi un ar labestību.

Komentāri
Pievienot komentāru