Krāsains prieka karuselis

- 5.Augusts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Cēsu Gaujaslīčos jūlija nogalē  notika nometne bērniem no Latvijas, tai skaitā Valmieras, un latviešu bērniem, kuri dzīvo ārzemēs  — Grieķijā, Kanādā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Vācijā, Īrijā un Lielbritānijā. Pateicoties Sabiedrības integrācijas fonda atbalstam, 52 bērniem vecumā no 7 līdz 15 gadiem dalība nometnē bija bez maksas. Nometnes vadītāja valmieriete Zigita Baldone teic: «Visi kopā centāmies šajā skaistajā vietā ar īpašu auru radīt bērniem sajūtu, lai viņi vēlētos atgriezties te, Latvijā, ka viņus te gaida.»

Ar lukturīšiem pilsētas svētku gājienā

Piedzīvotas aizraujošas ekskursijas pa Cēsu pilsētu un viduslaiku mūra pili, kuras vadīja brīnišķīgi gidi Ieva Kalniņa un Jānis Kļaviņš, zinātnes centru Z(in)OO un jaunatklāto Latvijā mūsdienīgāko ugunsdzēsēju depo Cēsīs, kā arī eksotisko dzīvnieku zoo Rakšos. Visi devās pārgājienā uz tēlnieku Jansonu «Siļķēm», kā arī piedalījās Cēsu pilsētas svētku gājienā. Gājiens bērniem bija neaizmirstams, jo cilvēki  priecājās par bērnu izveidotajiem lukturīšiem, kas skaisti izgaismoja nometnes dalībniekus. Kitija teica: tā tiešām bija īpaša sajūta, ka visi mūs svētku gājienā slavēja!

Daļa bērnu uzstājās ar dziesmu Vispasaules cēsnieku kongresa pasākumā Cēsu pils kompleksā. Trīspadsmitgadīgais Henrijs no Īrijas uz ģitāras spēlēja dziesmas pavadījumu, piecpadsmitgadīgā Elīza no Kanādas piedalījās šajā priekšnesumā: «Tas bija ļoti īpaši — dziedāt vienu dziesmu dažādās valodās. Pēc oficiālās uzstāšanās mēs arī brīvi dziedājām un gājām visi kopā rotaļās. Man ļoti patika šī nometne. Tā bija kā atpūta no mājām un cilvēku daudzuma, jo Toronto ir vairāk cilvēku nekā visā Latvijā. Laiks bija piepildīts un paskrēja ātri, esmu sadraudzējusies ar dažādiem bērniem un jauniešiem, šķiet, ka viņus esmu pazinusi visu mūžu.»

GAUJASLĪČOS. Nometnes ainas.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru