Bruģieru vasara Valmierā

13.Jūlijs, 2015
Laikrakstā

Bez Liesmas pirmajā lappusē aprakstītās Andreja Upīša ielas rekonstrukcijas, kas strauji tuvojas finišam, Valmierā šovasar vēl vismaz divi nopietni objekti — ļoti komplicētais Brīvības ielas rekonstrukcijas projekts, stāvlaukuma izveide pie Vidzemes slimnīcas, kā arī gājēju tilta remonts pār Rātsupīti pie tirgus.

BRUĢIERU LAIKS. Arī Brīvības ielas trotuāri vēl tapšanas procesā, tāpēc abpus brauktuvei kā skudriņas kustas bruģieri — veido ietves pamatni, pienes bruģakmenīšus, ielāgo vietā, ja vajag, piezāģē.

Gunta Vīksnas foto

Taču visbiežāk šovasar pilsētā var sastapt trotuāru bruģētājus — jau krietns pusducis lielāku un mazāku gājēju ietvju posmu Valmierā, lielākoties Gaujas labajā krastā, tapuši no jauna, bet daži vēl tikai gaida bruģierus. Tādu kopainu par šovasar Valmierā padarīto, darāmo un darīt plānoto ielas līmenī piektdien Liesmai iezīmēja pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma pārvaldes ceļu inženiere Inese Kokenberga un viņas kolēģis — nekustamo īpašumu pārvaldnieks Armands Mencis, kura ziņā tiltu lietas Valmierā.Trotuāri un veloceliņi Vērienīgie trotuāru izbūves darbi pilsētā nupat jau tuvojas nobeigumam. Vēl mazītiņas astītes palikušas Andreja Upīša ielā, arī Garajā ielā (posmā no Rīgas līdz Lilijas ielai) bruģieri vēl tikai pošas darbiem. Pirmais bija Dīvaliņa ielas trotuārs, tad nomainīja ietves segumu Raiņa ielā gar 2. vidusskolu, tad no jauna vienu trotuāra posmu uzklāja Rubenes ielā, pēc tam nelielus bruģa posmiņus Beātes un Georga Apiņa ielā, tad Pārgaujā — Linarda Laicena un Rūpniecības ielā. Bruģēšanas darbu iepirkums šai vasarai Valmierā bijis salikts trijās lotēs — objektus vinnējuši siguldieši no SIA Simc un rīdzinieki no SIA MI-2. Abi uzņēmumi līdz šim strādājuši kvalitatīvi un gana raiti, atzīst Inese Kokenberga. Ar veloceliņu savietota pilnīgi jauna ietve tapusi Raiņa ielā, arī apgaismojums tur ierīkots. Šis objekts praktiski gatavs, vēl tikai nedaudz aizkavējusies pašu apgaismes armatūru piegāde un uzstādīšana. Šeit strādāja Rīgas firma MI-2. Smagsvara objektiBrīvības ielā ģenerāluzņēmējs ir būvfirma Limbažu ceļi, kura ziņā ir pati ielas daļa, savukārt visus komunikāciju darbus veic Vidzemes energoceltnieks, kas šajā objektā strādā ar vairākām brigādēm, jo darba zona ir gana gara. Vispirms tiek izbūvēti tie inženiertīkli, kas atradīsies zem ielas braucamās daļas, lai nekavētu vēlāk limbažniekiem brauktuves izbūvi. Vēl palikuši divi lietus ūdens kanalizācijas atzari — viens pa zaļo zonu, otrs Palejas ielā. Tos būvēs pašus pēdējos. Līdz krustojumam ar Beverīnas ielu praktiski visas komunikācijas Brīvības ielā jau izbūvētas, arī pārbaudes veiktas. Šajā posmā uzbērta arī šķembu apakškārta brauktuves konstrukcijai. Asfaltbetona apakškārta, iespējams, to klās pa posmiem, Brīvības ielā varētu parādīties augusta beigās, virskārtu klās nepārtrauktu. Objekta nodošana plānota septembra vidū, darbu veicēji brīdināti, ka uz termiņa pagarinājumu cerēt nav iemesla.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru