«Ledus pagrabā» — absolventu un skolotāju darbi

- 21.Maijs, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Aizvadītajā sestdienā, 9. maijā, Valmieras Valsts ģimnāzijas absolventu salidojuma un skolas 95 gadu jubilejas dienā atklāja interesantu izstādi. 

Kā skolā jau gadiem nezūdoša pievienotā vērtība ir dažāda ar mākslu saistīta interešu izglītība, tā arī pati ēka un tās apkārtne ir kļuvusi par svarīgu arhitektūras un kultūras objektu.

Skolai nozīmīgo pasākumu sakarā ģimnāzijas galerijā «Ledus pagrabs» tika iekārtota mākslas izstāde. Šoreiz apmeklētājiem apskatei un vērtējumam nodoti skolas absolventu un pašreizējo skolotāju, kā arī mākslinieku darbi. Līdz 29. maijam apskatāmas gleznas, grafikas, zīmējumi, keramika u.c.

Absolventi, kas nu jau paši kļuvuši par skolotājiem, turpina attīstīt prasmes, tāpēc izstādē apskatāmi Ingas Bergas-Bīriņas, Kristīnes Zemļickas-Brālēnas, Ievas Lapiņas-Strazdītes, kā arī jauno mākslinieču Elīnas Lazdiņas, Madaras Platās, Zanes Melnaces-Priednieces, Agneses Gaideliones, Rudītes Celmiņas darbi. Visas šīs autores mācījušās pie skolotājas Gijas Karānes, kura kopā ar skolotājām Liānu Viduci, Sandru Krauzi izstādē pievienojušas arī savas jaunākās gleznas.

Savukārt sporta deju studijas «Saltāre» bijušajiem dalībniekiem patīkamas atmiņas raisīs nu jau par vēsturisku apskatu vērtējamais darbs «Sapņi par Kaķiem». Foto arhīva idejas autore ir Jolanta Šekstello. Arī šajā projektā, kas savulaik kļuva neplānoti veiksmīgs ar lielo dejojošo kaķu grimēšanu, bija Gijas Karānes un Ingas Bergas iegudījums.

Valmieras iedzīvotāji, pašreizējie un bijušie Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni tiek laipni gaidīti galerijā «Ledus pagrabs» līdz pat maija beigām.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru