Par mūsu mājām

- 19.Maijs, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rakstu «Liesmai», jo man nepatīk, ka daudzos medijos pārsvarā tiek noniecināti  sociālās aprūpes centri, bet, manuprāt, tas ir netaisni. Esmu VSAC «Vidzeme» filiāles «Rūja» klients no 2012. gada. Kādreiz dzīvoju Lielvārdē, pabeidzu Lielvārdes vidusskolu un Daugavpils pedagoģisko institūtu, bet dzīvē notiek, kā notiek.

Par dziedāšanu un teātra spēlēšanu

Tieši dziesma un teātris vienmēr bijuši un ir latviešu tautas pašapziņā. Arī «Rūjā» to, kā nu protam, turam godā.   Iepazīstoties ar aprūpes centrā pieejamo iestādes vēsturi, redzams, ka 2006. gada 2. jūnijā aprūpes centrā «Mēmele» «Rūjas» klienti pirmo reizi piedalījās pašdarbības festivālā «Ziedu balle», vēlāk — filiāles «Allaži» rīkotajā «Saules festivālā», tad arī pašu organizētajā mākslinieciskās pašdarbības festivālā «Jautrais cirks» un pagājušajā gadā arī Valkas filiāles «Pasakas varoņu vasaras olimpiādē». Tādu pasākumu  mūsu pašdarbniekiem ir bijis daudz.

Esam vairākkārt braukuši arī uz Tukuma invalīdu centra dienām gleznošanā un mājās atveduši Atzinības rakstus par radošu darbību pasākumos «Kopā jautrāk, kopā labāk, kopā vieglāk».

«Rūjas» klienti piedalījās arī 7. Dziedāšanas svētkos Siguldā pagājušā gada 12. jūnijā un gaida jaunu ielūgumu arī šogad.

Filiālē «Rūja» ikdienā notiek daudzi pašu sagatavoti pasākumi. Teātru iestudējumus ar dziesmām labprāt parādām arī citur, kur vien mūs  paaicina.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru