No vienas sagataves – trīs gardi ēdieni
Šonedēļ, 10. augustā, atkal biju uzaicināta uz Rīga TV 24 raidījumu «La dolce vita» Šoreiz darbošanās tēma TV virtuvē bija «Gatavo gudri!» Piedāvāju arī «Liesmas» lasītājiem labu ideju vakariņām.
Šķiet, ka tieši tagad ikvienā mājsaimniecībā iederas gatavot gudri un gardi, un ne pārāk dārgi. Pārtikas produktu un arī energoresursu cenas jau cēlušās un joprojām turpina savu kāpienu. Ir laiks, kad vajag ekonomēt un katrā ģimenē domā, kā garšīgi un veselīgi pabarot savu ģimeni. Arī gatavošanas laiks ir ne mazāk svarīgs. Visi strādā, vakaros atgriežas mājās un uzreiz grib paēst. Tad nu daudzi izvēlas vieglāko ceļu – pērk pusfabrikātus, saldētus vai jau izceptus pārtikas produktus, ko nepieciešams tikai uzsildīt. Rezultātā tomēr sanāk salīdzinoši dārgi un ilgtermiņā nemaz nav veselīgi.
Šoreiz TV raidījuma skatītājiem piedāvāju ideju par sagatavju veidošanu, laika plānošanu gatavojot un dārzeņu izmantošanu ēdienkartē, tā ietaupot gan līdzekļus, gan laiku. Izvēlējos ieteikumu, kādus ēdienus var pagatavot no 1,5 kg svaigiem cūkgaļas kauliņiem, pievienojot dārzeņus. Cūkgaļas kauliņi nav dārgi, un aptuveni par 3 eiro mēs veikalā šo daudzumu varam iegādāties.
GUNA ĶIBERE. Foto no personiskā arhīva
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv