Meistarnīcā «Atslodzes našķis – topinambūrs»

Pavasara gaidīšanas laiks daudziem saistās ar atslodzes dienām un attīrīšanos, tāpēc ikvienu interesentu aicinām uz garšu meistarnīcu «Atslodzes našķis – topinambūrs» Valmiermuižas alus virtuvē 16. martā pl. 16. Tad izzināsim, kā dažādot savu uzturu šajā laikā, apgūsim jaunu recepti – piemērotu arī tiem, kuri ikdienā uzturā nelieto gaļu.

Garšu meistarnīca taps kopā ar «Gardu muti» garšradi un ģimenes uzņēmuma «Labas saknes» meistari Dainu Eglīti-Antonu. Viņas pārliecība ir, ka labums, kas no saknēm nācis, ir tik jaudīgs, ka to nevar atstāt bez ievērības.

Topinambūrs jau izsenis pamatoti tiek saukts arī par zemes bumbieri, zemes ābolu, zemes artišoku – tas ir bumbuļaugs, ko lieto pārtikā. Tā dzimtene ir Ziemeļamerika, un nosaukums cēlies no indiāņu cilts ‘topinambu’ nosaukuma. Latvijas teritorijā tas ienācis pirms vairāk nekā 200 gadiem. Topinambūrs ir ļoti veselīgs dārzenis, kas satur C un B grupas vitamīnus, dzelzi, kalciju, kāliju, magniju, selēnu, mangānu, fosforu un inulīnu (šķiedrviela, kas baro cilvēka organismam labvēlīgās baktērijas). Topinambūrs uzlabo asinsriti, veicina liekā svara zudumu un nodrošina vēl citus organismam vērtīgus uzdevumus.

Meistarnīcā izzināsim topinambūru – vērtību, pagatavošanas iespējas, gatavosim smēriņu un asumiņam piešausim pašgatavotus cidoniju piparus, lai varētu nogaršot un pacienāt arī mājiniekus. Būs gardi! Tā kā vietu skaits ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz info@gardumuti.lv


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru