Mākslas darbā — 3 kilogrami šokolādes

- 4.Jūnijs, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

21. maijā Rīgā notika konkurss, kura mērķis bija noskaidrot Latvijas labāko jauno šokolādes meistaru.

Valmieras tehnikumu pārstāvēja 36. grupas («Ēdināšanas pakalpojumi» ar kvalifikāciju «Pavārs») audzēknes Ārija Buntovska un Laura Pakalniete. Gatavojoties konkursam, viņas konsultēja skolotāja Ramona Jirgena. «Iepriekš šokolāde man vienkārši garšoja, bet tagad varu apgalvot — es to mīlu!» viņa atklāj savas sajūtas.  Pieteikšanās konkursam bijis īsts izaicinājums, jo tāda veida un izmēra mākslas darba veidošana no šokolādes nekad nebija pat mēģināta. Ramona stāsta, ka savā pieredzē ir dekorējusi tortes, kūkas un saldos ēdienus, bet šis saldais piedzīvojums licis palūkoties uz šokolādi ar pilnīgi citu skatu.

Konkursa dalībniekiem, izmantojot 3 kg šokolādes, piecu stundu laikā bija jārada un pēc tam jāprezentē žūrijai šokolādes mākslas darbs atbilstoši tēmai «Mans Belcolade šokolādes stāsts».

ĀRIJA BUNTOVSKA šokolādes brīnuma radīšanas procesā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru