Latviešu ēdienu receptes iepazīs arī Japānā

- 26.Augusts, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Drīzumā par Valmieras novada un Latvijas tradicionālajiem ēdieniem uzzinās arī Japānā, jo top grāmata, kurā būs iekļautas šo ēdienu receptes. 

Japāņiem būs iespēja iepazīt un iemācīties gatavot latviešu gada nogales klasisko ēdienu – pelēkos zirņus ar speķi, gardo desertu – rupjmaizes kārtojumu un, protams, Valmieras un Rūjienas salātus, kas jau kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu ikvienā svētku galdā. 

Grāmata top sadarbībā ar ēdienu kultūras pētnieci Keiko Sasaki, Igaunijas Ārlietu ministrijas darbinieci, kas jau kopš 2018. gada, sadarbojoties ar Igaunijas vēstniecību Japānā, organizē Baltijas valstu valodas kursus un igauņu ēdienu meistarklases, kā arī izveidojusi informatīvo vietni «Baltijas mežs» un izdevusi igauņu ēdienu recepšu grāmatu.

Igauņu ēdienu meistarklašu apmeklētājiem Japānā radusies interese arī par Latvijas un Lietuvas ēdieniem, savukārt Keiko Sasaki uzskata, ka vislabākais veids iepazīt katras valsts virtuvi ir doties uz šo valsti, apgūt ēdienu gatavošanas tradīcijas un izmēģināt receptes.

TOP! Tā Rūjienā pie Gunas Ķiberes tapa latviešu un Valmieras novada tradicionālie ēdieni. Foto no Gunas Ķiberes arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru