Ir ogu laiks
Vasaras ogu periods ir tik īss, tādēļ iesaku tās ēst tik daudz, cik vien katram kārojas. Nevienam nav noslēpums, ka svaigās dabas veltes ir bagātas ar mums tik nepieciešamajiem vitamīniem, un tagad ir īstais laiks, lai to izmantotu sava organisma stiprināšanai. Šajā nedēļā Valmieras tirgū tās tirgo uz urrā!
Tirgotāja Māra pārdod pašaudzētas jāņogas, ērkšķogas, cūku pupas, gurķus un svaigas piparmētras, kuras audzē Burkānciemā. Drīz gatavi būs tomāti un kartupeļi. Saimniecībā darbojas kopā ar vīru, kurš nes kastes, aplaista dārzeņus un dara citus palīgdarbus. Šoreiz jāņogas ir tumši ķiršsarkanā krāsā. Gadās, ka cilvēki jautā, vai tās ir upenes. «Šīs ir drusku saldākas un gatavas agrāk nekā sarkanās jāņogas. Ērkšķogu šķirne – Kuršu dzintars. Citugad tās izaug lielākas, bet šovasar ir mazākas sauso laikapstākļu dēļ.» Tirgū Mārai patīk papļāpāt ar cilvēkiem. Pircējiem dodot arī pagaršot savu preci, lai zina, ko pērk. «Ir cilvēki, no kuriem nāk ļoti laba aura, to var just uzreiz – viņš pienāk smaidīgs, runīgs. Jūtu arī, no kura nāk slikta aura. Ja cilvēks brāķē manu preci, tad to viņam nepārdodu.»
G. Riekstiņas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv