Dzīvesveida uzņēmums

- 2.Decembris, 2021
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Oktobra sākumā Rīgā Hanzas peronā norisinājās ikgadējais «Novada Garšas» noslēguma pasākums, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Dzērienu kategoriju pārstāvēja SIA «Vīna darītava Matilde» no Kocēnu apvienības kopumā ar trim produktiem – divu vīnu un vermuta izlasi. Visi pieteiktie produkti saņēma divas bronzas godalgas un vienu sudraba godalgu par Aveņu-upeņu pussaldo vīnu. 

Liesma devās ciemos uz vīna darītavu, lai aprunātos ar saimnieku EDMUNDU BILDERU.

Par «Novada Garšas» novērtējumu Edmunda komentārs: «Man mīļākais novērtējums ir no cilvēkiem, kam garšo mani vīni. Šī bija pirmā reize, kad es piedalījos šādā konkursā. Startēju ar aveņu - upeņu pussaldo vīnu, ar melleņu-ozollapu pussauso vīnu un dzērveņu pussaldo vermutu. Vermuti pagaidām ir mana niša, kurā es iebraucu kopš sākta gala, jo man un Artai garšo «Martini Campari», kas ir vīnogu vīns ar zāļu tējām un garšvielām. Es vairākus gadus ņēmos, kamēr sapratu, kādas garšvielas tur jāliek klāt. Martini receptē pēc pieejamās informācijas ir 36 sastāvdaļas, es esmu ticis līdz 20 sastāvdaļām.»

EDMUNDS BILDERS stāsta: «Vermuti ir mani dzērieni, bet man garšo visi dzērieni, ko ražoju, jo man liekas, ka cilvēks nevar uztaisīt to, kas viņam negaršo.» Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru